Tapiokový dezert s ovocem

Netradiční tapioka v chutném a svěžím zdravém dezertu

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez lepku
Bez mléka
Bez vajec
Bez pšenice
Bez sóji
Bez cukru

Letní osvěžení s tapiokou

Asi nejvíce osvěžující letní dezert, jaký jsem kdy jedla. Vzhledem ke složení je vhodný pro nejmenší. Skvělá alternativa k pudingu. Slazený je pouze mangovým pyré, které krásně ladí s kokosem. Výsledek mi trošku připomíná tradiční thajský dezert z rýže, manga a kokosového mléka Mango Sticky Rice. 
Se sladkými jahodami je to prostě top strop dezert. :-) Vyzkoušejte. Mňam.



Suroviny

200 g tapioky
1 plechovku kokosového mléka (doporučuji z Lídlu)
1 hrnek vody
mangové pyré z DM
špetka soli
1 vanilkový lusk

Postup

Večer zalijte tapioku vodou a nechte přes noc nabobtnat. Ráno přilijte kokosové mléko, přidejte špetku soli, dřeň z vanilkového lusku a vařte tak dlouho, dokud tapiokové kuličky nezvětší svůj objem a nezprůhlední. Poté přimíchejte pyré dle chuti.
Nalijte do misek a nechejte vychladnout. Doporučuji před konzumací vychladit a podávat s ovocem a pokapané sirupem.

Letní verze

Výborná je kombinace jahod, broskví nebo osvěžujících malin s datlovým sirupem. 

Zimní verze

V zimě se dá dezert servírovat teplý s oříšky a javorovým sirupem. Ovoce můžete použít sezónní. Doma nám chutnala verze s mandarinkou, ananasem, ale i banánem, hruškou. Skvěle se doplňuje i s českými vánočními chutěmi jako je skořice, perníkové koření. Nápadům se meze nekladou. 

Dobrou chuť

Vaše Lenča

P.S. Už máte můj nový vánoční e-book Veganské Vánoce od A do Z, který vás provede celým vánočním časem od první adventní neděle až po novoroční oběd? Ne? Tak mrkněte SEM a dozvíte se, jak jej získat i náhled dovnitř. :-) 



Komentáře

Oblíbené příspěvky