Sušenky z červené čočky

Čočkové sušenky plné bílkovin


Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
ABKM
Bez lepku
Bez palmového oleje

Zdravá svačinka pro nejedlíky

Tak tyto sušenky mě nadchly. Nečekala jsem, že čočka na sladko může být tak dobrá. A chutnají i mým dětem. A to jsou ti nejtvrdší kritici. 

Skvělý způsob, jak do dětí nenásilně dostat nějaké bílkoviny navíc, že? 

Suroviny

(20 sušenek)

120 g třtinového cukru
120 g kokosového oleje
špetka soli
rostlinné mléko (tolik, aby se těsto nedrolilo)
50 g nasekané hořké čokolády
50 g nasekaných pekanových olejů
špetka soli

Postup

Z mouky, cukru, oleje, Hrašky, soli a rostlinného mléka vypracujte hladké těsto. Nesmí se drolit. 
Na závěr vmíchejte ořechy a čokoládu. 
Z těsta tvořte malé kuličky, které dejte na pečícím papírem vyložený plech.
Pečte v předehřáté troubě při 170 °C zhruba 10 - 12 minut.
Sušenky nepřepečte, jinak budou tvrdé.

Po upečení nechejte zcela vychladnout. Po vychladnutí se nebudou drolit. 

Dobrou chuť!

Vaše Lenča

P.S. Už máte můj nový vánoční e-book Veganské Vánoce od A do Z, který vás provede celým vánočním časem od první adventní neděle až po novoroční oběd? Ne? Tak mrkněte SEM a dozvíte se, jak jej získat i náhled dovnitř. :-) 



Komentáře

Oblíbené příspěvky