Kaše z celého zrna se švestkovým rozvarem

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Makrobiotické
Problémy se žaludkem
Diabetes

Makrobiotické snídaně jsou trošku náročnější na přípravu, ale když si vše předem připravíte, ráno Vám nezaberou více než 5 minut. Ze začátku pro mě bylo nemyslitelné, abych si dávala nesladkou kaši a už vůbec, abych si připravovala kaši z celého zrna, ale jakmile si člověk zvykne, rychle si tu chuť oblíbí. Popíšu Vám základní recept, který se dá různě obměňovat, aby zůstal zachována kvalita jídla, doporučuji kaši nepřislazovat, ale pokud toto neřešíte, klidně si kaši doslaďte podle své chuti.

Suroviny (2 porce):

1/2 hrnku uvařeného ovsa
1/2 hrnku uvařené rýže
1/4 hrnku mandlového mléka
2 lžíce lněných semínek

Obiloviny dejte do malého hrnce, zalijte mandlovým mlékem a přidejte lněná semínka. Směs prohřejte a můžete rozmixovat ponorným mixérem na kaši, ale nemusíte.

Švestkový rozvar:
100g sušených švestek namočených přes noc
1 lžíce rozinek
voda
1 lžíce kuzu
špetka soli

Přes noc namočené švestky sceďte, dejte do kastrůlku, přisypte rozinky, čerstvou vodu (zhruba 1,5 dcl) a špetku soli. A chvíli povařte. Poté švestky rozmixujte. Nakonec vmíchejte kuzu rozmíchané v 0,5 dcl studené vody a za stálého míchání vařte asi 2 minut, dokud kuzu nezprůhlední.

Napařená zelenina:
1 mrkev nakrájená na kolečka

Mrkev napařte buď v napařovači, nebo jednodušeji jako já a hoďte ji prostě na pár minut na kaši, kterou přiklopíte pokličkou.

Na ozdobu:
hrst nasekaných a opražených lískových oříšků

Servírujte kaši zalitou švestkovým rozvarem a ozdobenou mrkví a zasypanou lískovými oříšky. Dobrou chuť!

Úžasnou mističku zakoupíte na stránkách MIXIT. 

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky