TOP veganské palačinky
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Dlouho jsem zkoušela a hledala ten nejlepší recept na veganské palačinky, který by byl zdravý, palačinky se netrhaly a byly chuťově srovnatelné s palačinkami vaječnými s mlékem.
Po mnoha úpravách jsem konečně doladila recept k dokonalosti. Perlivá voda pomůže s nadýchaností palačinek, vanilková hraška zas perfektně nahradí vajíčko, rum dodá nádhernou vůni a špetka soli zvýrazní sladkou chuť. Však neváhejte a vyzkoušejte sami :-).
Suroviny (16 palačinek):
250 ml rostlinného mléka
370 ml perlivé minerální vody
3 lžíce vanilkové hrašky
3 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
3 lžíce rostlinného oleje
špetka soli
300 g hladké mouky (já používám celozrnnou špaldovou, jemně mletou)
Opravdu nenahrazujte žádnou surovinu ničím jiným a opravdu použijte perlivou minerálku. Ideální je vlastnit stolní mixér a použít jej při přípravě těsta - naházíte do něj všechny suroviny, promixujete a máte hotovo. A navíc se z něj i dobře dávkuje, protože má na boku rysku a tak všechny vaše palačinky budou stejně velké. :-)
Palačinky ihned pečte na rozpálené pánvi. Já vždy před první palačinkou pánev vytřu kapkou oleje, následně smažím bez oleje.
Palačinky plňte dle chuti. My máme doma nejraději z kvalitní domácí jahůdkovou marmeládou nebo např. s ovocným sojovým jogurtem (borůvkové sojade :-) )....
A děkuji ke krásnému číslu 300 pravidelných čtenářů zde na blogu! Každičkého z Vás si nesmírně vážím a každý nový čtenář mě motivuje být pořád lepší :-).
P.S. Nezapomeňte na soutěž, která trvá až do konce února s firmou SEMIX o dárkový poukaz v hodnotě 500 Kč.
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Dlouho jsem zkoušela a hledala ten nejlepší recept na veganské palačinky, který by byl zdravý, palačinky se netrhaly a byly chuťově srovnatelné s palačinkami vaječnými s mlékem.
Po mnoha úpravách jsem konečně doladila recept k dokonalosti. Perlivá voda pomůže s nadýchaností palačinek, vanilková hraška zas perfektně nahradí vajíčko, rum dodá nádhernou vůni a špetka soli zvýrazní sladkou chuť. Však neváhejte a vyzkoušejte sami :-).
Suroviny (16 palačinek):
250 ml rostlinného mléka
370 ml perlivé minerální vody
3 lžíce vanilkové hrašky
3 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
3 lžíce rostlinného oleje
špetka soli
300 g hladké mouky (já používám celozrnnou špaldovou, jemně mletou)
Opravdu nenahrazujte žádnou surovinu ničím jiným a opravdu použijte perlivou minerálku. Ideální je vlastnit stolní mixér a použít jej při přípravě těsta - naházíte do něj všechny suroviny, promixujete a máte hotovo. A navíc se z něj i dobře dávkuje, protože má na boku rysku a tak všechny vaše palačinky budou stejně velké. :-)
Palačinky ihned pečte na rozpálené pánvi. Já vždy před první palačinkou pánev vytřu kapkou oleje, následně smažím bez oleje.
Palačinky plňte dle chuti. My máme doma nejraději z kvalitní domácí jahůdkovou marmeládou nebo např. s ovocným sojovým jogurtem (borůvkové sojade :-) )....
A děkuji ke krásnému číslu 300 pravidelných čtenářů zde na blogu! Každičkého z Vás si nesmírně vážím a každý nový čtenář mě motivuje být pořád lepší :-).
P.S. Nezapomeňte na soutěž, která trvá až do konce února s firmou SEMIX o dárkový poukaz v hodnotě 500 Kč.
A ten rum? Chcela by som to nachystať aj do práce a nemôže tam byť ani malá pravdepodobnosť, aby bol v krvi �� môžem ho tam nedať?
OdpovědětVymazatmůžeš ho vynechat, ale alkohol při vaření / pečení vyprchá, takže se opravdu nemusíš bát, že by ho někdo měl poté v krvi :-)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
Vymazata mohu se zeptat, jak připravit vanilkovou hrašku? :)
OdpovědětVymazatKoupite ve zdrave vyzive cena kolem 50 kc.
Vymazatvanilková hraška je už hotový produkt, který se dá koupit ve zdravých výživách.... je to výborná náhražka vajíček při sladkém pečení. http://www.ceria.cz/index.php/hraska/produkt/5-hraska-vanilka-250-g
VymazatMusím sa mrknúť po vanilkovej hraške, inak vďaka za dobrý tip na palacinky, už ich chcem robiť dlho len som sa k tomu ešte nedostala. Tento recept sa mi pozdáva asi najviac zo všetkých :)
OdpovědětVymazatděkuji. Je to postupně vyladěný recept na klasické francouzské palačinky, které neměly chybu. Ale veganské jsou luxusní i tak :-) postupně se dají i vegan recepty vyladit k dokonalosti :-)
VymazatPalačinky miluju a díky za dobrý tip!
OdpovědětVymazatBeau&Fash Klár(k)a - můj blog
Ahoj, můžu se prosím zeptat na jakém stupni je smažíš a kolik času z každé strany? Jinak super blog - díky za inspiraci Lenka
OdpovědětVymazatahoj :-) tak mám plyn, tudíž žádné stupně :-) ale vždy pánev rozpálím, naliju těsto a plamen stáhnu. A peču tak dlouho, dokud těsto neztuhne, pak otočím a dopékám asi ještě minutu... ale přesný čas ti opravdu neřeknu, nikdy jsem to nestopovala... dělám to intuitivně :-)
VymazatPřeji hezký slunečný den,chtěla jsem se zeptat jaké rostlinné mléko je nejlepší použít.Díky B.L.
OdpovědětVymazatHezký den :-)
VymazatJá myslím, že je to celkem jedno. Používám vždy to, jaké mám doma. Toto bylo z mandlového mléka. Dělám si teď ořechová mléka doma a toto bylo super :-) mandle to i krásně ovoní :-)
ale dělala jsem je už i ze sojového, klidně jsem rozmíchala sušené mléko z vodou, z rýžového, z lískooříškového, z vlašského,.... :-)
Luxusní palačinky a luxusní stránky, spousta inspirace, díky za to:-) Jsem taky kuchařka - makrobiotička píšící blog - tak posílám odkaz pro další inspiraci při vaření http://cockacockovita.blogspot.cz/
OdpovědětVymazatsojovy jogurt , tedy soja jako takova je jed pro vegany!
OdpovědětVymazat