Muffiny z červené řepy
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Máte rádi zeleninu v moučnících? Já velmi. Ráda experimentuji a ještě se snad nestalo, že by se moučník nepovedl. Tato verze je veganská, těsto je hutnější, ale chuťově opět výborné. :-)
Suroviny:
1 červená řepa (oloupaná a nastrouhaná)
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku datlového sirupu
1/2 hrnku sojového mléka
2 lžíce kvalitního kakaa
1/2 hrnku kukuřičné mouky
1 hrnek polohrubé mouky
(Pokud by někomu vadilo hutnější těsto, může přidat 1 lžičku vinného kamene)
Postup je velmi jednoduchý. Všechny suroviny smícháme a naplníme do formiček na muffiny a dáme péci. Pečeme při 180°C cca 20 minut.
Tip: Muffinky můžete ozdobit rozpuštěnou kvalitní čokoládou (min. 70% kakaa) a sekanou směsí oříšků (lískové, pekan, vlašské). :-) Ale pokud dáte čokoládu, tak už to není vhodné ani pro vegany ani pro alergiky na laktózu :-)! Na to pozor.
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Máte rádi zeleninu v moučnících? Já velmi. Ráda experimentuji a ještě se snad nestalo, že by se moučník nepovedl. Tato verze je veganská, těsto je hutnější, ale chuťově opět výborné. :-)
Suroviny:
1 červená řepa (oloupaná a nastrouhaná)
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku datlového sirupu
1/2 hrnku sojového mléka
2 lžíce kvalitního kakaa
1/2 hrnku kukuřičné mouky
1 hrnek polohrubé mouky
(Pokud by někomu vadilo hutnější těsto, může přidat 1 lžičku vinného kamene)
Postup je velmi jednoduchý. Všechny suroviny smícháme a naplníme do formiček na muffiny a dáme péci. Pečeme při 180°C cca 20 minut.
Tip: Muffinky můžete ozdobit rozpuštěnou kvalitní čokoládou (min. 70% kakaa) a sekanou směsí oříšků (lískové, pekan, vlašské). :-) Ale pokud dáte čokoládu, tak už to není vhodné ani pro vegany ani pro alergiky na laktózu :-)! Na to pozor.
luxusní recept :-) receptů s červenou řepou do buchty je opravdu málo, co jsem tak hledala. Minulý týden jsem dělala kakaovou buchtu s červenou řepou, ale většina receptů byla na stejné brdo, tento je fakt originální. Určitě vyzkouším :-)
OdpovědětVymazatděkuji moc... já se snažím zkoušet čím dál víc takovýchto receptů. snažím se vůbec nedávat do moučníků cukr a zjistila jsem, že nejchutnější obměnou cukru je rapadura a právě datlový cukr... příjde mi, že takovýchto receptů je na internetu stále málo, tak jsem ráda, že potěší ;-)
VymazatTyto mufinky vypadají fakt luxusně!!
OdpovědětVymazatděkuji moc ;-)
VymazatÁno, máme rady zeleninu v múčnikoch. Ja robievam cviklové brownies a je úplne skvelé. Lenka, Tvoje muffinky vyskúšam aj pre moju dcéru vegánku (s vegánskou čokoládou) :-)
OdpovědětVymazattak čokoláda tam nutně být nemusí ;-)
VymazatPráveže repa a čokoláda je skvelá kombinácia ;-)
VymazatChystám se na tyto muffiny, chtěla bych se zeptat, musí být ta řepa vařená nebo se strouhá syrová?
OdpovědětVymazatjá používám do moučníků syrovou.
VymazatProč by to s čokoládu nebylo veganske?vysokoprocentni bývají většinou i vegan..
OdpovědětVymazatDneska bude brownies, děkuji za inspiraci :)
OdpovědětVymazatDěkuji za skvělý recept a naoplátku můžu doporučit pěkné stránky s příšlušenstvím na pečení mufinů, www.mufinka.cz, určitě se mrkněte :)
OdpovědětVymazat