Drobenkový koláč s tofu tvarohem a meruňkami
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Krásný den, dneska mám pro vás jeden jednoduchý a rychlý recept. V mrazáku mi zbývá posledních pár krabiček letního ovoce, tak jsem vytvořila tuto dobrotu.
Suroviny:
Drobenka:
250 g špaldové mouky (ideálně 1:1 hladká a hrubá)
100 g rostlinného oleje nebo rozpuštěného Alsanu
80 g sušené třtinové šťávy (nebo třtinový cukr)
1 lžíce vanilkové hrašky rozmíchaná ve 3 lžících vody
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
Tofu "tvaroh":
2 bílá tofu
1 dcl rostlinného mléka
1 bal. vanilkového pudingového prášku
1 lžíce vanilkového aroma
sladidlo podle chuti
Ovoce (meruňky)
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Krásný den, dneska mám pro vás jeden jednoduchý a rychlý recept. V mrazáku mi zbývá posledních pár krabiček letního ovoce, tak jsem vytvořila tuto dobrotu.
Suroviny:
Drobenka:
250 g špaldové mouky (ideálně 1:1 hladká a hrubá)
100 g rostlinného oleje nebo rozpuštěného Alsanu
80 g sušené třtinové šťávy (nebo třtinový cukr)
1 lžíce vanilkové hrašky rozmíchaná ve 3 lžících vody
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
Tofu "tvaroh":
2 bílá tofu
1 dcl rostlinného mléka
1 bal. vanilkového pudingového prášku
1 lžíce vanilkového aroma
sladidlo podle chuti
Ovoce (meruňky)
Postup:
Suroviny na drobenku v míse ručně promíchejte. Výsledkem bude drolivá směs.
Tofu náplň si připravte tak, že všechny suroviny dáte do mixéru a rozmixujete na kaši. Výsledkem by měla být směs tekutá asi jako puding. V případě potřeby přidejte více mléka.
Do pečícím papírem vyložené koláčové formy (průměr 26 cm) nasypte 3/4 drobenky. Drobenku opatrně zalijte tofu nápní a poklaďte ovocem. Vršek koláče posypte zbylou drobenkou.
Pečte v předehřáté toubě při 170°C zhruba 30 minut.
Koláč nechejte zcela vychladnout. Dobrou chuť!
Drobenkové koláče mám ráda :)
OdpovědětVymazat