Květáková polévka
Vegetarian
Vegan (použít sojovou smetanu)
Po delší odmlce pro Vás mám receptík na výbornou polévku, která v tuto roční dobu zajisté přijde vhod :-)
Suroviny:
1/2 květáku
2 mrkve
1 petržel
1/4 menšího celeru
bobkový list
celý pepř
nové koření
hrášek (přidáváme později)
ječné krupky
Na dochucení:
sůl
smetana (kravská nebo sojová)
případně vegeta bez glutamátu (Horalka)
Zeleninu očistíme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření a vaříme do změknutí zeleniny. Vývar slijeme a vložíme do něj květák - rozmixujeme. Zbytek zeleniny nakrájíme na drobno a spolu s čerstvým hráškem a 2 lžícemi ječných krup dáme do květákového krému a povaříme. Ječné krupky jsou hned hotové.
Poté již polévku jen dochutíme dle chuti, můžete přidat trošku smetany na zjemnění.
Výborné!
Vegan (použít sojovou smetanu)
Po delší odmlce pro Vás mám receptík na výbornou polévku, která v tuto roční dobu zajisté přijde vhod :-)
Suroviny:
1/2 květáku
2 mrkve
1 petržel
1/4 menšího celeru
bobkový list
celý pepř
nové koření
hrášek (přidáváme později)
ječné krupky
Na dochucení:
sůl
smetana (kravská nebo sojová)
případně vegeta bez glutamátu (Horalka)
Zeleninu očistíme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření a vaříme do změknutí zeleniny. Vývar slijeme a vložíme do něj květák - rozmixujeme. Zbytek zeleniny nakrájíme na drobno a spolu s čerstvým hráškem a 2 lžícemi ječných krup dáme do květákového krému a povaříme. Ječné krupky jsou hned hotové.
Poté již polévku jen dochutíme dle chuti, můžete přidat trošku smetany na zjemnění.
Výborné!
Super recept! Rychlé a "květákovka" nikdy nezklame 👌🏻🙂
OdpovědětVymazat