Kokosový puding
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Budete potřebovat (1 porce):
200ml kokosového mléka
1 lžíce chia semínek
2 lžíce ovesných vloček
1 lžičku javorového sirupu
Postup je snadný. Kokosové mléko před otevřením plechovky důkladně protřepejte. Poté nalijte do misky, přimíchejte chia semínka, vločky a sirup. Hotovou směs nalijte do skleničky se šroubovacím uzávěrem a dejte přes noc do ledničky.
Ráno máte krásný, hustý kokosový puding nabitý dávkou bílkovin (chia) a kvalitních sacharidů. A věřte tomu, že tato porce Vás řádně zasytí na celé dopoledne.
Tip: Vzhledem k tomu, že kokosové mléko se vyplatí kupovat ve větších baleních, doporučuji Vám rozplánovat si tento puding alespoň pro 4 osoby (nebo pro 2 osoby na dva dny) a udělat puding z většího množství mléka. :-) Dvoudenní trvanlivost zaručuji, delší nevím, protože jsem puding déle v lednici neměla ;).
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Budete potřebovat (1 porce):
200ml kokosového mléka
1 lžíce chia semínek
2 lžíce ovesných vloček
1 lžičku javorového sirupu
Postup je snadný. Kokosové mléko před otevřením plechovky důkladně protřepejte. Poté nalijte do misky, přimíchejte chia semínka, vločky a sirup. Hotovou směs nalijte do skleničky se šroubovacím uzávěrem a dejte přes noc do ledničky.
Ráno máte krásný, hustý kokosový puding nabitý dávkou bílkovin (chia) a kvalitních sacharidů. A věřte tomu, že tato porce Vás řádně zasytí na celé dopoledne.
Tip: Vzhledem k tomu, že kokosové mléko se vyplatí kupovat ve větších baleních, doporučuji Vám rozplánovat si tento puding alespoň pro 4 osoby (nebo pro 2 osoby na dva dny) a udělat puding z většího množství mléka. :-) Dvoudenní trvanlivost zaručuji, delší nevím, protože jsem puding déle v lednici neměla ;).
všechny ingredience doma mám a kokos miluji, tak se dotoho pustím :)
OdpovědětVymazatZajímavé, určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatPáni, ten vypadá božsky! Ještě mám v zásobě 4 malé plechovky kokosového mléka, tak se do něj asi taky brzy pustím :D
OdpovědětVymazatje to super obměna snídaně ;)
VymazatLenka, z chia si zvyknem robiť puding s ovseným mliekom. A keďže kokosové mlieko milujem, vyskúšam Tvoj tip :-) Ovsené vločky ale nie sú raw ;-)
OdpovědětVymazatZuzko, jaktože nejsou RAW? Vždyť se lisují zastudena z obilí... Nechápu, proč by neměli být RAW.. Díky za objasnění...
Vymazattak na RAW stránkách jsem vyčetla, že ovesné vločky jsou RAW. Co ale RAW není, tak je javorový sirup, který se při výrobě vaří do zhoustnutí... tak jsem to opravila ;)
VymazatOvesné vločky nejsou RAW, nebo alespoň drtivá většina, protože zrna ovsa se spaří a pomocí válců rozlisují na vločky.
Vymazataha, tak to jsem nevěděla.. nechávám si je totiž lisovat z celých zrn a to se jen rozlisují... nenapadlo mě, že je u velkovýroby nějaký rozdíl...
VymazatProzkoumávala jsem i zahraniční stránky a je to tak, jediná forma ovsa, který je raw, jsou celá zrna...
VymazatTakže jestli si to lisuješ sama, tak je to raw :)
Ja som si tiež myslela, že raw sú, ale niekto ma upozornil, že nie. Lenka, a kde si ich dávaš lisovať? :-)
Vymazatjee škoda, že nemám chia semínka, je to velké lákadlo ;-)
OdpovědětVymazat