RAW Kakaovo-kokosoví ježečci

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové
RAW

Moje kolegyňka a úžasná kamarádka Hanička ujíždí na RAW stravě... Už měsíce se stravuje 100% RAW za což ji patří můj velký obdiv. Já sice RAW stravování neholduji - slané RAW pochutiny nejsou pro mě nic moc, zato sladkosti jsem si zamilovala. Velice často nám Hanička do práce nosí na ochutnání různé RAW dobrůtky a to mě motivovalo čas od času si udělat na snídani či svačinu něco RAW... Zde je jeden z mých prvních opravdu chutných výtvorů :-) Nazvala jsem je kakaovo-kokosoví ježečci.

Suroviny:
120g sušených datlí
50g směsi semínek (slunečnice, dýně, chia)
1 lžíci makového oleje
50g mandlí
nepražené kakao
kokos

Dopředu si datle, semínka i mandle namočte do vody (nejlépe večer a ráno si udělejte koule). Ráno vodu slijte a rozmixujte. Vznikne nevzhledná kaše, kterou ochuťte makovým olejem a dosypte tolik kokosu, aby se z těsta daly tvořit kuličky. Kuličky poté obalte v kakau a kokosu. Jezte nejlépe okamžitě. 

Tip: Jde o výtečnou a sytou snídani, která je báječným nastartováním dne. Doporučuji vzít s sebou v krabičce jako svačinku po cvičení!

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky