8/52: Vindaloo

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové

Dnes Vám přináším další recept z celoroční výzvy a to recept na veganskou verzi indického oblíbeného pokrmu vindaloo. Jedná se o velmi pikantní pokrm, který Vás zaručeně zahřeje :-). Pokud máte rádi indickou kuchyni, recept určitě vyzkoušejte. Inspirací mi byl tento recept, který jsem si ale zjednodušila a doladila podle vlastních chuťových preferencí.

Suroviny (2 - 3 porce):

1 větší brambora (nebo 2 menší)
kmín
2 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
20 g sójové drtě (v suchém stavu) nebo červené čočky
2 cm kousek zázvoru
3 stroužky česneku
2 kolečka citronu
1 lžička garam masala
1/2 lžičky tandori masala
1/4 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mletého koriandru
1/4 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky kari pasty
1/4 lžičky mletého chilli
sůl
pepř
1 dcl mandlového mléka
1 dcl rostlinné smetany

V malém kastrůlku si uvařte na kostky nakrájenou bramboru s troškou kmínu a soli.

Vě větším hrnci (cca 2 litry) opečte na oleji dozlatova cibuli pokrájenou najemno. Jakmile začne cibulka zlátnout, přidejte zázvor, česnek a veškeré koření. Krátce orestujte, přilijte loupaná rajčata. Asi po 5ti minutách vaření směs rozmixujte na jemnou kaši a přidejte sojovou drť, uvařené brambory a mandlové mléko. Vařte asi 10 minut. Před koncem přilijte smetanu a případně dle vlastních preferencí dochuťte. Můžete přidat nasekanou čerstvou chilli papričku a čerstvou petrželku či koriandr.

Servírujte s opečenými tortilami nebo s rýží.

Dobrou chuť :-)



Komentáře

Oblíbené příspěvky