Cibulové bhaji

Když manžel vaří... Můj úžasný muž Viktor se rozhodl zapojit do tvorby mého blogu a udělal mi tím velkou radost. Bude vám přinášet svoje výtvory a věřím, že jeho články budou příjemným zpestřením. Nyní už předávám slovo Vikimu :-).

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje


Před pár měsíci Lenča psala, že by jí potěšilo kdybych se taky trošku zapojil na jejím blogu. Řekl jsem si, že občas vařím pro nás rád, tak jsem se rozhodl něco vymyslet JŘíkal jsem si, jak vůbec začít svůj první článek, tak začnu tím jak jsem na recept přišel. Na tento recept jsem narazil náhodou, když jsem hledal nějaké speciální recepty pro Leničku k narozeninám. Je to naše tradice, kdy jeden pro druhého vaříme speciality po celý narozeninový víkend. A nejvíc mě pro tento rok nadchly indické recepty, tak jsem si řekl, že si uděláme indický víkend J

Narazil jsem na celou řadu indických receptů. Jelikož mám moc rád výrazné chutě, rozhodl jsem se některé vyzkoušet. Prvním z nich je cibulové bhaji. Cibulové recepty mám moc rád – cibulačku, cibulové kroužky, ale nikdy by mě nenapadlo z cibule udělat smažené placičky. 

Suroviny:
6 lžic hladké celozrnné mouky
1 lžička kurkumy
1 lžička římského kmínu
1 lžička garam masala
Sůl
Pepř
2 cibule nakrájené na klínky
voda

Postup:
Mouku s kořením a solí smíchejte v míse. Přidejte 3 – 4 lžíce vody tak, aby vzniklo husté těstíčko. Cibulové klínky do něj vmíchejte. Smažte malé placičky ve vrstvě oleje. Servírujte s raitou (Rostlinný jogurt, okurka a máta).

Dobrou chuť!

Viktor

Komentáře

Oblíbené příspěvky