26 deka veganského štěstí - recenze

Další knižní novinkou, kterou vám chci představit, je krásná, česká minikuchařka od Denisky Jelínkové 26 deka veganského štěstí.
Deniska je aktivní veganka, spisovatelka, vášnivá kuchařka a spolumajitelka eshopu Vegan-shop. O Denisce a její tvorbě si můžete více přečíst na jejich stránkách či na Facebooku.

Jak sama autorka říká, jde o první veganskou kuchařku na cesty, tzv. kapesní verzi s jejími nejoblíbenějšími recepty.
Knížka je o rozměru A6 opravdu asi tou nejmenší kuchařkou, jakou jsem kdy držela v ruce.

Velice se mi líbí provedení, kdy knihu doplňují krásné citáty. S veganstvím a rostlinnou stravou se nejvíce pojí tento: "Pokud ses skutečně rozhodl, že chceš ve svém životě něco změnit, pak neexistuje síla, která by tě zastavila.".

Knížka obsahuje, jak je asi z názvu patrné, 26 rostlinných receptů, které jsou rozděleny do čtyř kapitol: Pro hladové, Pro mlsné, Pro žíznivé a Mini recepty, doplněné o bonus v podobě tyčinek pro pejsky.
Na receptech se mi líbí to, že jsou jednoduché, z pár dostupných surovin a tudíž je opravdu zvládnete připravit i na cestách či dovolené.
Jedinou výtku bych měla k receptu s názvem "Sýrový karbanátek", i když je mi jasné, že autorka má na mysli veganský sýr, tak v receptu tato skutečnost zmíněná není (stejně jako je tomu u jiných receptů, kde v případě mléka je uvedeno rostlinné apod.) a nevegany, kteří si knihu koupí, by to mohlo zmást.
Jelikož jsem milovník máku, tak jsme s dcerkou zkusily upéct Makové bochánky, podle banálního receptu a jsou opravdu moc dobré a také Domácí chléb, který byl rovněž vynikající a snadný.

Myslím si, že knížečka je milým dárkem pro všechny lidi dobré vůle. Těším se na další výtvory Denisky. Jsem nadšená z každé nové české veganské kuchařky a však to znáte z té pohádky, ne?

V případě zájmu si můžete knížku koupit ZDE.

Komentáře

Oblíbené příspěvky