Novinky z nákupního košíku 2


Po delší době mám pro vás opět novinky (podle mého oka), které jsem v poslední době ochutnala. Doufám, že vás produkty zaujmou a budou novinkou i pro vás..
 Čaj značky Sonnentor, konkrétně Chai ohnivý Rooibos. Pokud milujete koření Chai Masala a rooibos, tak určitě zkuste tento čaj. Je skvělý jen tak nebo i s našlehaným mandlovým mlékem. Moje podzimní láska.
 Máte rádi arabskou specialitu burek? Můj manžel ho zbožňuje. Nejraději má se zelím. V arabském obchůdku v Brně na Solniční jsem narazila na filo těsto a pustila jsem se do domácího burku. Byla to vážně legrace :-). Domácí burek je úžasná věc. Z filo těsta můžete vykouzlit arabské moučníky (například Baklavu) nebo jej použít na různé zapékané dobroty jako v případě použití listového těsta, jen s filo těstem bude výsledek křupavější a vrstvenější.
 Novinka od Emco tyčinka "proteinovka", která mi zachutnala. Sice je hodně sladká, ale jako nouzovka jednou za uherský rok, proč ne.
 Výborné konopné proteiny od české firmy Zelená země. Od stejné firmy jsem vyzkoušela výborné loupané konopné semínko a báječnou konopnou mast, která mi dost zklidnila ekzém na rukou. Rozhodně doporučuji kouknou na jejich nabídku, pokud je neznáte. ZDE
 Výborné arašídové křupky bez palmového oleje. Koupené v rakouské Bille, ale věřím, že budou k sehnání i u nás. Alnaturu u nás prodávají v Globusu a DM drogerii.
 Asi nejlepší "mléčná" veganská čokoláda. S celými lískovými oříšky. Jakože fakt mňam. V Brně například ve Forkys.
 Dvě chuťově dokonalá mandlová mléka značky Joya. Vím, že Joya je k sehnání i u nás myslím v Kauflandu, ale nevím, zda i tyto příchutě. Za mě jedny z nejchutnějších rostlinných nápojů. Zakoupeno v rakouské Bille.
 Ještě jedna rakouská potravina (Lídl) klobásy se sýrem, které chutnaly opravdu báječně. Základ klobás bych typla hmota podobná seitanu. Opravdu výborně dochucené. Tuto značku u nás prodává Albert.
 Český Lídl a kukuřičné těstoviny značky free from. Naštěstí jsou už pryč časy, kdy kukuřičné těstoviny byly nepoživatelné. Tyto jsou moc dobré a hlavně cenově dostupné.
 Novinka od Nemléka - Nejogurt. Musela jsem vyzkoušet. Bohužel cena je pro mě příliš vysoká (50 Kč za malý jogurt), ale ta chuť je dokonalá. Nejlepší rostlinný jogurt, jaký jsem zatím ochutnala. Škoda, že skleničky nejsou vratné.
Tyto sirupy sice Country Life prodává již dlouhá léta, ale nedávno přišel s novinkou a to těmito obřími baleními. Osobně datlový sirup používám denně a rýžový do pečení, proto jsem velká balení uvítala s nadšením. A navíc se to i vyplatí, cenově jsou výhodnější než stejné množství v malých balení.

Komentáře

  1. Děkuji moc za všechny tyto velice zajímavé rady a tipy na nákupy :) Já jsem nedávno objevila jednu hrozně zajímavou stránku zase třeba na bylinné tinktury , takže jestli tě zajímá i tento sektor ve zdraví, určitě doporučuji na něco takového mrknout a zjistit si o tom něco :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky