Pistáciové rohlíčky
Rohlíčky nemusí být nuda. Vyzkoušejte pistáciové
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka
Místo klasiky pistácie...
Přiznám se, že co se týče vánočního cukroví, ráda sahám o ověřené klasice a nové recepty zkouším výjimečně. Málokdy se stane, že mi nějaký recept zachutná natolik, že bych cukroví chtěla dělat znovu. Už asi čtyři roky jsem v hlavě nosila myšlenku, že musím vyzkoušet rohlíčky z pistácií, nakonec jsem zakomponovala i čirokovou mouku a musím říct, že recept po prababičce bude uložen do krabiček a nahrazen těmito. Ano, souhlasím, pistácie jsou drahé, hodně drahé, ale přeci jen, cukroví děláme jen jednou do roka, tak ať stojí za to.
Tak a teď už k samotnému receptu.
100 g hladké špaldové mouky
50 g čirokové mouky
50 g třtinového moučkového cukru
100 g rostlinného tuku typu Alsan
1/2 sáčku pistáciového pudingu
60 g namletých nesolených pistácií
1/4 lžičky vanilky
Tak a teď už k samotnému receptu.
Suroviny
(48 rohlíčků, cca 360 g hotových rohlíčků)100 g hladké špaldové mouky
50 g čirokové mouky
50 g třtinového moučkového cukru
100 g rostlinného tuku typu Alsan
1/2 sáčku pistáciového pudingu
60 g namletých nesolených pistácií
1/4 lžičky vanilky
Postup
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které nechte alespoň hodinu v chladu odpočinout, ideálně však přes noc. Následně tvořte rohlíčky a pečte na pečícím papírem vyloženém plechu při 160 °C zhruba 13 - 15 minut. Teplé obalujte v třtinovém moučkovém cukru promíchaném s vanilkou.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Vaše Lenča
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den