Veganské cukroví

Veganské cukroví, které si zamilujete

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
ABKM

Moje letošní cukroví. Vše peču z Alsanu Bio, dá se použít i novinka veganská Hera. Vždy peču na pečícím papíře. Tescoma prodává znovupoužitelný pečící papír, který se mi velmi osvědčil.

Mouku používám hladkou špaldovou z Lídlu (žlutou) nebo od Probio. Třtinový cukr si mixuji v mixéru. Kůru vždy používám z chemicky neošetřených bio citronů.

Linecké cukroví

Suroviny

300 g hladké špaldové mouky
200 g Alsan Bio
100 g mletý třtinový cukr
1 vanilkový pudingový prášek
kůra z 1 citronu
1 lžička vanilky

Postup

Ze surovin vypracovat těsto. Nechat v lednici 30 minut odpočívat. Vykrajovat plné tvary a tvary s dírkou uprostřed. Péct v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem při 160°C zhruba 10 - 12 minut. Nepřepéct! Po vychladnutí slepovat marmeládou. Nejlepší je kombinace jahodové a rybízové.


Vanilkové rohlíčky

Suroviny

280 g hladké špaldové mouky
40 g třtinového mletého cukru
100 g mletých vlašských oříšků 
200 g Alsan Bio
1/2 lžičky vanilky

Postup

Ze surovin vypracovat těsto. Nechat v lednici 30 minut odpočívat. Tvarovat rohlíčky. Péct v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem při 160°C zhruba 10 - 12 minut. Po upečení obalovat v moučkovém cukru.

Makové rakouské rohlíčky

Suroviny

250 g hladké špaldové mouky
120 g mletého máku
200 g Alsa Bio
70 g mletého třtiového cukru
špetka soli

Postup

Ze surovin vypracovat těsto. Nechat v lednici 30 minut odpočívat. Tvořit rohlíčky. Péct v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem při 160°C zhruba 10 - 12 minut. Po upečení obalit v moučkovém cukru.

Vinné hvězdičky

Suroviny

175 g hladké špaldové mouky
125 g Alsan Bio
4 lžíce vína

Postup

Ze surovin vypracovat těsto. Nechat v lednici 30 minut odpočívat. Vykrajovat hvězdičky. Péct v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem při 160°C zhruba 10 - 12 minut. Po upečení obalit v moučkovém cukru se skořicí.

Tlapky

Suroviny

350 g hladké špaldové mouky
250 g Alsan Bio
110 g mletého třtinového cukru
140 g mletých vlašských ořechů
1/2 lžičky skořice
2 lžíce kakaa
citronová kůra z 1/2 neošetřeného citronu

Postup

Ze surovin vypracovat těsto. Nechat v lednici 30 minut odpočívat. Plnit formičky na tlapky. Péct v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem při 160°C zhruba 10 - 12 minut. Po upečení vyklepat z formiček a obalit v cukru. 

Kokosky

Suroviny

200 g mletého kokosu
150 g rýžového sirupu
špetka soli
3 - 5 lžic vody

Postup

Ze surovin vypracovat těsto. Mokrýma rukama vytvořit placičky a upéct. Zhruba na 160°C cca 10 minut. Je potřeba hodě silně zmáčknout. Po upečení nechat zcela vychladnout. Já osobně lepím kokosky na linecká kolečka, potřu marmeládou a přitisknu kokosku. Spodek namočím do čokoládové polevy. 

Raffaelo

Suroviny

200 g mletého kokosu
2 lžíce arašídového másla
2 lžíce kokosové mouky
rýžový sirup
mandle

Postup

Kokos rozmixujte v mixéru na jemno. Pustí trochu tuku. Poté přidat ostatní suroviny a tvarovat kuličky. Základ je rýžový sirup, kterého dáte tolik, aby kuličky držely při sobě. Do vnitřku každé kuličky vtlačit mandličku.

Masarykovo cukroví

Suroviny

300 g hladké špaldové mouky
200 g Alsna Bio
100 g mletého třtinového cukru
170 g lískových oříšků - opražených a zbavených slupek
3 lžíce ořechového másla

Postup

Vypracovat těsto, nakonec zapracovat celé lískové ořechy. Těsto rozdělte na 3 části a z každé vytvarujte váleček o průměru 2 cm. Tyto válečky dejte ideálně do mrazáku zatuhnout. Poté nakrájejte na 1 cm široké plátky, poskládejte na plech a pečte 15 minut při 170°C. Po upečení obalte v cukru.

Kakaové crinkles

Suroviny

3/4 hrnku hladké špaldové mouky
1/2 hrnku kakaa
125 g Alsan Bio
1/2 hrnku mletého třtinového cukru
1 kypřící prášek do pečiva bez fosfátů

plus moučkový třtinový cukr na obalení

Postup

Ze surovin vypracujte těsto. Z těsta tvarujte kuličky, které před pečením obalíte v moučkovém cukru. Upečte při 180°C 20 minut.


Ať se cukroví podaří a chutná! 

Dobrou chuť!

Vaše Lenča

A pokud Vánoce milujete, můžete podpořit moji tvorbu zakoupením vánočního ebooku Veganské Vánoce od A do Zet, kde najdete ty nejvymazlenější recepty na váš vánoční stůl.
Do ebooku můžete nahlédnout ZDE

Komentáře

Oblíbené příspěvky