Aloo Paratha

Indické placky plněné bramborovou směsí

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
Bez palmového oleje


Aloo Paratha - levné a velice chutné indiské jídlo

Indická levná a rychlá dobrota - placka plněná bramborovou směsí. Výborná slaná snídaně nebo svačina. My si indické placky zamilovali jako alternativu k pečivu. Jsou rychlé, chutné a hlavně díky koření výborně vychucené. Pokud jsou vám indické chutě blízké, určitě vyzkoušejte, stojí za to. A pokud Indii zrovna neholdujete, připravte si bramborovou náplň hezky po česku s majoránkou, kmínem a česnekem. :-) 


Suroviny

Těsto

1 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
špetka soli
2 lžíce rostlinného oleje
zhruba 3/4 hrnku vlažné vody

Náplň

4 uvařené brambory
1 lžička garam masala
1 lžička kurkumy
1 lžíce sekané petrželky nebo koriandru
1 lžíce citronové šťávy
sůl

Postup

Nejprve si připravte těsto. Smíchejte v míse mouku se solí, olejem a postupně přidávejte vodu. Vypracujte těsto, které bude nelepivé a tvárné. Nechte odpočinout.

Mezitím si uvařte brambory. Uvařené rozmačkejte vidličkou, přidejte koření, petrželku a šťávu.

Těsto rozdělte na 6 kusů. Z každého kusu vyválejte placku. Doprostřed každé placky dejte 1/6 náplně a opatrně zabalte. Nakonec koule opatrně rozválejte a opečte na pánvi vytřené olejem.

Servírujte ihned se zelninou a třeba ajvarem. Mňam.

Dobrou chuť!

Vaše Lenča

Komentáře

Oblíbené příspěvky