pondělí 18. března 2019

Quesadilla s batáty a fazolemi

Vhodné pro:
Vegan 
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
Bez krutosti

Výborné a rychlé jídlo. Tady máte základní recept, který můžete různě obměňovat.

Suroviny:

6 ks tortilla placek
2 batáty
1 plechovka černých fazolí
1 bal. Violife cheddar
trošku oleje

guacamole:
1 avokádo
1 rajče
1 cibulka
1 stroužek česneku
sůl
pepř
citronová šťáva z 1/2 citronu

Naprosto jednoduché.
Batáty upečte. Trvá to zhruba 40 minut při 180°C. Pečte propíchané vidličkou ve slupce úplně doměkka. Správně upečené batáty půjdou lehce oloupat a rozmačkat vidličkou.

Připravte si guacamole. Avokádo oloupejte, rozmačkejte vidličkou, přidejte na kostičky nakrájené rajče, cibulku, rozetřený česnek a ochuťte solí, šťávou a pepřem. Nechte odležet i s peckou, tak zabráníte zešednutí pokrmu.

Mezitím si rozmixujte fazole.

Na každou placku rozetřete část fazolové směsi, na ni rozmačkaný batát a posypte nastrouhaným chedarem.

Přehněte, potřete placku lehce olejem a dejte zapéct pod gril.

Servírujte ihned s avokádovou salsou. Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den