středa 24. dubna 2019

Honzovy buchty

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez mléka
Bez vajec
Bez krutosti

Kdo by neznal babiččiny Honzovy buchty, že? Taky je milujete jako já? Po spoustě pokusů (a omylů) se mi podařilo vyladit recept na sladké kynuté těsto do takové podoby, kdy nevegani nepoznají, že jde o vegan verzi jejich oblíbené pochoutky.

Suroviny:
500 g hladké špaldové mouky

špetka soli
1 lžíce vanilkové Hrašky
250 ml mandlového mléka
60 g třtinového cukru
100 g rozpuštěné rostliného tuku nebo oleje
1 bal. sušeného droždí
citronová kůra z 1/2 bio citronu

Postup:
Ze všech surovin vypracujte pružné, nelepivé těsto. Nechejte hodinu kynout v teple.
Těsto rozdělte na 12 částí. Z každého kousku vytvarujte placičku na kterou dejte lžíci povidel. Vytvarujte buchty. Každou buchtu potřete ze všech stran rozpuštěným nemáslem a skládejte do vymazaného pekáče zhruba 2 cm od sebe.
Poté buchty nechejte dalších 30 minut kynout.

Pečte 25 minut v předehřáté troubě při 170°C.

Po upečení poprašte cukrem a ještě teplé servírujte. Třeba jako my s kakaem z mandlového mléka. Mňam.

Na fotce je 24 buchet na klasickém plechu 30x40 cm ze dvou dávek těsta.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den