Honzovy buchty

Babiččina klasika - Honzovky s povidlím

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez mléka
Bez vajec
ABKM

Kynuté těsto v rostlinné verzi 

Kdo by neznal babiččiny Honzovy buchty, že? Taky je milujete jako já? Po spoustě pokusů (a omylů) se mi podařilo vyladit recept na sladké kynuté těsto do takové podoby, kdy nevegani nepoznají, že jde o vegan verzi jejich oblíbené pochoutky.

Suroviny

500 g hladké špaldové mouky
špetka soli
1 lžíce vanilkové Hrašky
250 ml mandlového mléka
60 g třtinového cukru
100 g rozpuštěné rostliného tuku nebo oleje
1 bal. sušeného droždí
citronová kůra z 1/2 bio citronu

Postup

Ze všech surovin vypracujte pružné, nelepivé těsto. Nechejte hodinu kynout v teple.
Těsto rozdělte na 12 částí. Z každého kousku vytvarujte placičku na kterou dejte lžíci povidel. Vytvarujte buchty. Každou buchtu potřete ze všech stran rozpuštěným nemáslem a skládejte do vymazaného pekáče zhruba 2 cm od sebe.
Poté buchty nechejte dalších 30 minut kynout.

Pečte 25 minut v předehřáté troubě při 170 °C.

Po upečení poprašte cukrem a ještě teplé servírujte. Třeba jako my s kakaem z mandlového mléka. Mňam.

Na fotce je 24 buchet na klasickém plechu 30 x 40 cm ze dvou dávek těsta.

Dobrou chuť!

Vaše Lenča 

Komentáře

Oblíbené příspěvky