středa 19. června 2019

Tapiokový dezert

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez lepku
Bez mléka
Bez vajec
Bez pšenice
Bez sóji
Bez cukru
Bez utrpení

Asi nejvíce osvěžující letní dezert, jaký jsem kdy jedla. Se sladkými jahodami je to prostě top strop dezert. :-) Vyzkoušejte. Mňam.


Suroviny:
200 g tapioky

1 plechovku kokosového mléka (doporučuji z Lídlu)
1 hrnek vody
mangové pyré z DM
špetka soli
1 vanilkový lusk

Večer zalijte tapioku vodou a nechte přes noc nabobtnat. Ráno přilijte kokosové mléko, přidejte špetku soli, dřeň z vanilkového lusku a vařte tak dlouho, dokud tapiokové kuličky nezvětší svůj objem a nezprůhlední. Poté přimíchejte pyré dle chuti.
Nalijte do misek a nechejte vychladnout. Doporučuji před konzumací vychladit a podávat s ovocem a pokapané datlovým sirupem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den