Mixujete s Mixit?

Před nedávnem jsem byla oslovena s nabídkou menší spolupráce firmou Mixit. Jelikož jejich produkty kupuji téměř od vzniku této firmy a jsem s nimi velice spokojena, nabídku jsem ráda přijala.

Co je to Mixit?

Mixit je firma, která je na našem trhu od května 2010 a zabývá se prodejem mussli, instantních kaší a suchých plodů a ovoce. Na tom by ještě nebylo nic extra, jenže kluci z Mixit přišli s možností namíchat si mussli či kaši naprosto podle sebe. Jediné co Vás bude brzdit, je velikost tubusu, do kterého Vám mussli namíchají.

Co Vás při objednávce čeká a jak to probíhá, to si můžete prostudovat sami, na jejich stránkách ZDE, já se Vám spíš pokusím přiblížit, jaká je to zábava a proč mě mixování vlastního mussli tolik baví.

Na začátku je tubus. Prázdný tubus. Tubus s anonymní tváří a prázdným břichem. Začne to nenápadně. Výběr základu. Můj absolutní favorit "Čokokulky Obamovi" nebo "Slunce v duši", ale málokdy se spokojím jen se základem. Přihazuji konopné semínko (krásně křupe), vlákninu, burisony, špaldové vločky a a a už se musím začít krotit, protože jsem ještě ani nezačala a to mě čeká ještě ovoce, ořechy a další dobrůtky. Mezi ovoci mám jasné favority borůvky a datle, občas obzvláštním něčím jiným.V sekci ořechy volím kokosové lupínky, mandle a makadamové ořechy a nakonec přichází sekce něco navíc, kde ze zdravého mussli můžete rázem vytvořit těžkou kalorickou bombu. Naleznete zde ovoce v jogurtu, oříšky v čokoládě, hobliny hořké čokolády, lentilky, gumové medvídky a spoustu dalšího. Nyní třikrát hurá, cílová rovinky před Vámi, ale ještě nemáte vyhráno. Nyní je důležité svůj mix originálně pojmenovat (Např. "Ranní vzpruha", "Leniččino papáníčko", "Moje snídaně, nesahat!")a vybrat vzhled tubusu (aktuálně máte na výběr ze 7mi druhů a druhy se časem obměňují).

Pak již jen stačí objednat a za pár dnů (kluci z Mixitu jsou opravdu rychlí) můžete poprvé ochutnat.

Pokud se na mixování necítíte, můžete si samozřejmě vybrat i předmíchané směsi. Nabídka je pestrá. Můžete posnídat "Maxipsa fíka", před těžkou zkouškou si dopřát "Mix malého Einsteina" nebo začít den "Tím pravým ořechovým".

Kromě mussli Mixit nabízí i instntní kaše a sušené ovoce a plody. Mixovat můžete opět dle libosti.

Garantuji Vám, že pokud jednou ochutnáte, již nikdy nebudete chtít jíst jiné mussli.

A co kvalita?
Co se týče kvality, tak Mixit mají poměrně velkou škálu zboží v BIO kvalitě, což ocení nejeden milovník zdravých snídaní.

Kolik Mixit stojí?
Záleží jak moc se "rozšoupnete" v přihazování. Já se obvykle vejdu do 140 Kč za tubus. Zdáli se Vám to moc, tak musím podotknout, že např. Emco mysli stojí 750g okolo 70 Kč a kvalitou se to nedá vůbec srovnávat a navíc zde si opravdu jen vy rozhodujete o tom, co v mussli chcete a co  nikoli!

Celkově jsem už vyzkoušela okolo 20ti směsí, takže mohu z klidným svědomím MIXIT vřele doporučit.
Na testování k sepsání tohoto článku jsem si objednala směsi dvě.
"Zdravé ráno" - Zrní v plné polní, jablka, lněná semínka, datle, meruňky, cornflaky v jogurtu a vlašské ořechy.
"Pošušňáníčko" - Slunce v duši, kakaové polštářky, rybíz, banán, lískové oříšky v čokoládě, vláknina a hořké hobliny.

Obě směsi jsou výborné a ráda si je dávám ke snídani. Nebo, pokud mám ráno něco jiného (miso polévku, kaši apod), tak si mixit nasypu do krabičky a mám jej v kabelce na svačinku.

P.S. - Chutná všem!

Komentáře

  1. Já taky mixuji s Mixit :). Dříve jsem objednávala i müsli, ale teď už jen kaši Dolce Banana - tu miluji :).
    S.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem to chtěla zkusit, ale nechtěla se mi do toho právě kvůli ceně, protože většinou kupuji 350ti gramové musli, které stojí kolem 40 korun....je to drahé, je to BIO, ale není to takové, jako když dám najednou za musli 170. Ale teď když nad tím přemýšlím, asi si to už konečně objednám. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, za vyzkoušení nic nedáte... já na mixit oceňuji hlavně to, že tam nejsou žádná éčka, žádné skryté cukry apod. A je fakt, že ho stačí troška (např. do jogurtu nebo i na ochucení kaše) a má výraznou chuť ...

    OdpovědětVymazat
  4. Mixit mám také moc ráda, ale kupuji si ho jen tak za odměnu, nebo když mám svátek a narozky. A hlavně ty tubusy jsou tááák krásné! skladuji v nich pak všecky možné potraviny, takže jich nebude nikdy dost!
    Teď mimo téma:
    Navnadila jsi mě na upečení kváskového chleba a zítra jdu na to. Mám kvásek z pekárny v zavařovačce a pocit jako před zkouškou.
    Koukala jsem i na stránky co nového na kopci a připadám si úplně blbá a nechápu, jak se mi takové čarování může povést :-O ale těším se co vznikne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkus podle mého receptu co tu mám, zatím se mi vždy povedl ;)
      ale upozorňuji, že může být méně nadýchaný, více nadýchaný,... podle toho jak dobrý bude kvásek ;) ale to časem poznáš kdy je ideální ;)
      taky ho teď dokrmuji v zavařovačce a chystám se ho v neděli upéct... :-)
      tak pak napiš, jak jsi dopadla!

      Vymazat
    2. Mě právě zarazilo, že u tebe se to zdá být snadné a tam taková alchymie, ale hezká alchymie :)....
      Nebudu to tedy na poprvé lámat přes koleno a jdu do tvého postupu. Pak poreferuji :)

      Vymazat
    3. Ještě budu otravovat...
      Chléb je pak z tohoto uvedeného množství asi jako klasický kupovaný ovál? Máme doma jen formu na srnčí hřbet a říkám si aby to bylo dost velké...
      A k oleji, výběr slunečnicový x olivový za studena..?
      Mockrát děkuji :)

      Vymazat
  5. no velikost formy mám 31x11x7 cm... takže asi menší množství než klasický bochník, ale nevím, vždy peču jen ve formě.
    no mě to všude taky přišlo děsně složitý a přitom když jsem chleba pekla sama, tak mi to přišlo jednoduché ;)
    olej je asi jedno, já dávám olivový
    :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Prostě nejlepší mussli, co znám, krásně křupavé s voňavým ovocem. Doma si vždycky objednáváme každý svůj osobní tubus, tak máme hezky obskládanou kuchyňskou linku :D Podle mého u nás mix it nemá konkurenci ;-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky