Ječné palačinky
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bez cukru
Suroviny:
350 g ječné mouky
1 bal. vanilkového pudingu
zhruba 500 ml rostlinného mléka
vanilkové aroma
1 lžička vinného kamene (kypřící prášek bez fosfátů)
1 lžíce rostlinného oleje
na plnění: borůvková marmeláda
na "pocukrování": kukuřičný nápoj v prášku
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bez cukru
Suroviny:
350 g ječné mouky
1 bal. vanilkového pudingu
zhruba 500 ml rostlinného mléka
vanilkové aroma
1 lžička vinného kamene (kypřící prášek bez fosfátů)
1 lžíce rostlinného oleje
na plnění: borůvková marmeláda
na "pocukrování": kukuřičný nápoj v prášku
Ze surovin ušlehejte těsto a nechte je zhruba 30 minut odstát. Poté smažte palačinky (první vždy dělám na trošce oleje), plňte borůvkovou marmeládou a cukrujte kukuřičným nápojem.
Těsto na smažení musí být řidší, ale těžko se popisuje jak husté je udělat :-). Jednoduše zkuste první palačinku a podle toho nařeďte mlékem nebo případně přisypte mouku.
Tyto palačinky z ječné mouky mi chutnají šíleně moc a vanilkový pudingový prášek tomu dodává krásnou vláčnost a rovněž částečně škrob v prášku nahradí pojivost vajec.
Dobrou chuť!
Také je dělávám, mě zaujalo to pocukrování - tím kukuřičným nápojem?? To by mě nikdy nenapadlo a opravdu to osladí? Já ho nikdy nezkoušela :)
OdpovědětVymazattak ono ten instantní kukuřičný nápoj není nic extra zdravého, základ je glukózový sirup :D ale tak pro efekt :D a ano, osladí to ;)
VymazatTak teď si mě navnadila a dostala jsem obrovskou chuť na palačinky :))
OdpovědětVymazatjé, to jsem ráda. já poslední dobou dělám palačinky moooc často... mám to jako takovou zdravou sladkost... ideální na nedělní snídani :-) hezký den, Jani :-)
Vymazat