Falešná vajíčková pomazánka
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Dokonalá veganská "vajíčková" pomazánka, kterou prostě musíte zkusit, protože jinak mi neuvěříte, že tato kombinace chutí může chutnat po vajíčkách i přesto, že vejce neviděla ani z rychlíku. Taky se mi tomu nechtělo věřit, protože pravá vajíčková pomazánka patřila k mým nejoblíbenějším svačinkám a nepředpokládala jsem, že bych ji dokázala připravit z čistě rostlinných surovin tak dobrou. A navíc její příprava Vám nezabere víc jak 5 minut!
Suroviny:
1 bílé tofu (použila jsem od Alfabio)
1 malá cibulka
1/2 lžičky kurkumy
1 lžička černé soli Kala Namak
1 lžička plnotučné hořčice
100 ml sojové majonézy
pepř
Bílé tofudejte do misky a rozmačkejte vidličkou nebo nastrouhejte. Mně osobně přijde lepší tofu rozmačkat, pak je konzistence opravdu velice podobná klasické vajíčkové pomazánce. K tofu přidejte na jemno nakrájenou cibulku, kurkumu, černou sůl, hořčici, pepř a majonézu. Promíchejte a nechte chvíli uležet. Případně dochuťte podle vlastních chutí.
Ideální kombinace této pomazánky je s čerstvým pečivem nebo naopak se suchou topinkou. Bezlepkáři volí vhodnou bezlepkovou přílohu.
Dobrou chuť!
P.S. - Pokud budete pomazánku zkoušet, napište, jak Vám chutnala.
Pomazánku doporučuje i Spajky :-)
Krásný den :-)
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Dokonalá veganská "vajíčková" pomazánka, kterou prostě musíte zkusit, protože jinak mi neuvěříte, že tato kombinace chutí může chutnat po vajíčkách i přesto, že vejce neviděla ani z rychlíku. Taky se mi tomu nechtělo věřit, protože pravá vajíčková pomazánka patřila k mým nejoblíbenějším svačinkám a nepředpokládala jsem, že bych ji dokázala připravit z čistě rostlinných surovin tak dobrou. A navíc její příprava Vám nezabere víc jak 5 minut!
Suroviny:
1 bílé tofu (použila jsem od Alfabio)
1 malá cibulka
1/2 lžičky kurkumy
1 lžička černé soli Kala Namak
1 lžička plnotučné hořčice
100 ml sojové majonézy
pepř
Bílé tofudejte do misky a rozmačkejte vidličkou nebo nastrouhejte. Mně osobně přijde lepší tofu rozmačkat, pak je konzistence opravdu velice podobná klasické vajíčkové pomazánce. K tofu přidejte na jemno nakrájenou cibulku, kurkumu, černou sůl, hořčici, pepř a majonézu. Promíchejte a nechte chvíli uležet. Případně dochuťte podle vlastních chutí.
Ideální kombinace této pomazánky je s čerstvým pečivem nebo naopak se suchou topinkou. Bezlepkáři volí vhodnou bezlepkovou přílohu.
Dobrou chuť!
P.S. - Pokud budete pomazánku zkoušet, napište, jak Vám chutnala.
Pomazánku doporučuje i Spajky :-)
Krásný den :-)
Moc děkuji za tento báječný recept. Vynechala jsem cibuli a přidala spoustu čerstvé pažitky a bylo to perfektní. Určitě to bude u nás hitovka -:)
OdpovědětVymazatjsem moc ráda, že Vám vajíčková pomazánka chutnala.... U nás je taky moc oblíbená.... :-) Nečekala jsem, že bude chutnat až tak identicky :-) černá sůl je malý zázrak
VymazatDobrý deň, viete mi povedať kde kúpim čiernu soľ? a v akej cene sa zhruba pohybuje ? ďakujem za odpoveď
OdpovědětVymazatdobrý den, černou sůl nebo taky Kala namak koupíte ve většině zdravých výživ... zkuste se poptat ;-) pokud mít nebudou, určitě vám ji rádi objednají.. cena je cca 30 - 40 Kč za 250 g, s tím že 250 g mi vydrží minimálně rok ;-)
VymazatČerná sůl je stále jen z 99,99% NaCl
VymazatSkvělý recept, držíme bezlaktózovou dietu, já kvůli tomu, že chci a přítelkyně, protože ještě kojí našeho malého prcka. Určitě se budeme na vaše stránky vracet.
OdpovědětVymazatDala jsem tam normální sůl a je naprosto báječná! Moc děkuji za skvělý recept. Se zeleninou na vece a vůbec bych nepoznala, že je falešná. Díky <3
OdpovědětVymazatFakt luxusní �� Dala jsem místo cibule jarní cibulku, výborná, díky �� ����
OdpovědětVymazatDobrý den, před pár dny jsem v jednom vegan bistru ochutnala vyborný "vajíčkový" chlebíček. Začala jsem hledat recept a narazila i na ten Váš, ale pak také na pár článků na nebezpečnost konzumace Tofu a většiny sójových výrobků (např. tady http://www.mirapa.cz/proc-je-tofu-tak-spatne/, nebo i Margit Slimáková na svých stránkách). Ráda bych se Vás zepatala na Váš názor a postoj k tomuto, znám Váš blog už delší dobu, pekla jsem podle Vašeho receptu dort k prvním narozeninám, nabyla jsem dojmu, že hodně řešíte zdravost/vhodnost kontrétních potravin. Děkuji, Jana
OdpovědětVymazatkrásný den, zastávám stejný názor jako v tomto článku http://soucitne.cz/nesudme-soju-predcasne Všeho s mírou ;-)
Vymazat