Důlkové rozinkové koláčky

Netradiční vánoční cukroví slazené rozinkami 

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka
Bez cukru

Ovesné vločky nepatří jen do kaše, zkuste z nich toto skvělé a zdravé cukroví

Další letošní cukrovíčko :-). Opět se jedná o zdravou veganskou verzi. Tuto si zamilujete. Koláčky jsou díky rozinkám krásně vláčné a slaďoučké a přitom vydrží opravdu dlouho a jsou prosté od cukru. A vzhledem ke složení si myslím, že jej můžou i opravdu malé děti, zhruba od 1,5 roku. Koláčky je možné konzumovat ihned, pokud je chcete upéct dopředu, doporučuji tak týden.

Suroviny 

(cca 42 ks)
125 g rozinek
trocha vody
špetka soli
100 g kokosového tuku nebo rostlinného oleje 
60 g sladěnky nebo čekankového sirupu
250 g špaldové mouky
175 g mletých ovesných vloček
60 g oříšků

Postup

Rozinky spaříme a krátce povaříme v trošce vody se špetkou soli. Krátce povařené rozinky scedíme a přidáme tuk a sladěnku a na mírném plameni rozpustíme. 
Poté rozinky s tukem a sladěnkou rozmixujeme na kaši.
 
V míse promícháme špaldovou mouku, ovesné vločky a namleté oříšky. 
Nakonec vmícháme do moučné směsi rozinkovou kaši a vypracujeme vláčné těsto, které necháme alespoň 30 minut odpočívat. 
Kdyby se vám zdálo těsto moc tuhé, přidejte trošku vody.

Poté z těsta tvarujeme kuličky, do kterých rukojetí vařečky uděláme důlky. 

Pečeme při 160 °C asi 12 minut

Po upečení důlky naplňte marmeládou a nechte zatuhnout.
Skladujte v suchu a chladnu. Jednotlivé vrstvy prokládejte pečícím papírem. 


Dobrou chuť!

Vaše Lenča

Pro více vánoční inspirace mrkněte na můj nový počin - vánoční ebook plný receptů a tipů na etičtější Vánoce. Více info ZDE 






Komentáře

Oblíbené příspěvky