Sušenky pro pejsky

Domácí psí sušenky jako ideální vánoční dárek pro čtyřnohé mazlíčky

Vhodné pro:
pejsky

Na Vánoce bychom neměli opomíjet ani naše čtyřnohé miláčky a když mi si dopřáváme cukroví, tak i pro ně bychom něco k mlsání mohli připravit. Vzhledem k tomu, že v běžných obchodech nejsou běžně dostupné vegan varianty, upravila jsem do rostlinné podoby jeden starší recept. Složení se mi jeví jako mnohem lepší než ty z obchodu.

Samozřejmě debatu o tom, jak krmit psa zde nerozpoutávejte, na toto neexistuje pro vegana správná odpověď, za obě varianty je napadát - ať už krmí psa vegansky (osočován z týrání zvířete) či klasicky (osočován z pokrytectví). Toto je jen pamlsek. Rozhodně nemá sloužit jako náhrada pestré stravy. A ani s pamlsky to nepřehánějte a pokud jich pejsci sní více než třeba 2 kousky za den, započítejte a upravte jim krmnou dávku. :-)

Ať chutná. Doporučují dva ze dvou bíglů ;-).

Suroviny

1 hrnek teplého zeleninového vývaru
3 hrnky celozrnné mouky (dala jsem kombinaci rozmixovaných vloček a špaldové bio mouky)
2 lžíce sušeného rostlinného mléka
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce nori vloček
1 lžíce mletých lněných semínek
1 lžička sušeného droždí

Postup

Všechny suroviny dejte do mísy a vypracujte těsto, které nechejte 30 minut kynout. Poté rozválejte na 1 cm tlustou placku a vykrajujte tvary. Pečte v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem při 160 °C zhruba 20 - 25 minut.

Nechejte vychladnout!

Pejskům přeji dobrou chuť 

Vaše Lenča

A pro dvounohé páníčky a paničky jsem sepsala vánoční e-book, který je takovým veganským průvodcem celým adventem od první adventní neděle až po novoroční oběd. Více informací najdete ZDE


Komentáře

Oblíbené příspěvky