Bounty tyčinky
Ideální dvojka: kokos a čokoláda
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Bez palmového oleje
Bez pšenice
Bez sóji
Pro milovníky kokosu a zdravějších svačinek
Přiznám se, že zbožňuji kombinaci kokosu a čokolády. Úplně ujíždím na tyčinkách z DM drogerie, které mi chutí hodně připomínají Bounty. Tyto jsou trošku zdravější alternativou.
Moje dcerka s manželem mi tyto tyčinky připravili jako "dort" k narozeninám a od té doby je děláme velice často. Za mě je to ideální svačinka do ruky. Pokud nechcete, aby se dítě umazalo, doporučuji obmotat kouskem pečícího papíru. Vždy když peču dort a zbydou mi okraje pečícího papíru, nastříhám si je na menší kousky a používám k obalování tyčinek.
Moje dcerka s manželem mi tyto tyčinky připravili jako "dort" k narozeninám a od té doby je děláme velice často. Za mě je to ideální svačinka do ruky. Pokud nechcete, aby se dítě umazalo, doporučuji obmotat kouskem pečícího papíru. Vždy když peču dort a zbydou mi okraje pečícího papíru, nastříhám si je na menší kousky a používám k obalování tyčinek.
Suroviny
Na tyčinky
100 g kulatozrnné rýže
100 g kokosu (doporučuji od Country life)
400 ml kokosového mléka
250 ml vody
3 lžíce čekankového sirupu
1 lžíce kokosového oleje (doporučuji od Purity vision)
Kaši rozprostřete do pečícím papírem vyloženého plechu. Toto množství je ideální rozetřít do obdélníku cca 20 x 40 cm.
Směs nechejte ideálně přes noc vychladit v lednici. Nebo použijte mrazák, když spěcháte.
Poté obdélník rozkrájejte na tyčinky, které opatrně polívejte čokoládovou polevou.
Opět nechejte v lednici ztuhnout.
Dobrou chuť!
100 g kokosu (doporučuji od Country life)
400 ml kokosového mléka
250 ml vody
3 lžíce čekankového sirupu
Na polití
100 g hořké čokolády1 lžíce kokosového oleje (doporučuji od Purity vision)
Postup
Rýži propláchněte vodou. Dejte do hrnce spolu s kokosem, vodou, mlékem a sirupem a přiveďte k varu. Na mírném plameni nechejte probublávat tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevsákne do rýže a nevznikne hustá kaše. Důležité je kaší často míchat, aby se nepřipálila.Kaši rozprostřete do pečícím papírem vyloženého plechu. Toto množství je ideální rozetřít do obdélníku cca 20 x 40 cm.
Směs nechejte ideálně přes noc vychladit v lednici. Nebo použijte mrazák, když spěcháte.
Poté obdélník rozkrájejte na tyčinky, které opatrně polívejte čokoládovou polevou.
Opět nechejte v lednici ztuhnout.
Dobrou chuť!
Vaše Lenča
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den