Mandlový likér
Lahodný mandlový likér
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
ABKM
Bez lepku
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
Krémový likér nemůže o Vánocích chybět
Recept na nevaječňák už tu na blogu mám a tak jsem chtěla letos přijít s něčím novým. V obchodě mi padl do oka mandlový puding a tak bylo rozhodnuto a pustila jsem se do mandlového likéru. Musím říct, že mi moc chutná a je to příjemná změna oproti běžnému nevaječňáku. A taky skvělý tip na jedlý dárek k Vánocům třeba pro babičku, nemyslíte?Výhodou je, že ho připravíte i na poslední chvíli :-).
600 ml rostlinného mléka
1/2 plechovky kokosového mléka
sladidlo (třtinový cukr, panella, čekankový sirup, kokosový cukr), rum dle chuti
mandlové aroma
plus případně rostlinné mléko na rozředění
Suroviny
1 mandlový puding Dr. Oetker600 ml rostlinného mléka
1/2 plechovky kokosového mléka
sladidlo (třtinový cukr, panella, čekankový sirup, kokosový cukr), rum dle chuti
mandlové aroma
plus případně rostlinné mléko na rozředění
Postup
Nejprve si uvařte mandlový puding v 600 ml rostlinného mléka, oslaďte ho alespoň 2 lžícemi sladidla a nechejte vychladnout.
Poté přidejte 1/2 ztuhlé směsi z plechovky kokosového mléka a za postupného přilévání rumu mixujte do požadované konzistence.
Doporučuji připravit řidší, protože při chlazení kokosové mléko ztuhne (zas při pokojové teplotě povolí, ale předejdete tomu, aby obdarovaný páčil likér vidličkou ze sklenice :D).
Nechejte alespoň 3 dny rozležet a poté na zdraví!
Dobrou chuť!
Vaše Lenča
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den