Výborné veganské vafle
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez pšenice
Dalším vánočním dárkem od švagra
(kromě razítkovače na sušenky) byl i výborný vaflovač, který
přes svátky skoro nestačil ani vychladnout, tak moc jsme jej
testovali :-). Naprosto jsme si zamilovali tento výborný a
jednoduchý recept na vafle. Věřím, že všechny suroviny budete
mít běžně doma, tak si je zajisté můžete ihned připravit :-).
Výborné jsou jen tak posypané skořicí a pokapané javorovým
sirupem.
Suroviny na 6 vaflí (3 x 2 vafle):
1 hrnek rostlinného mléka
1 hrnek hladké celozrnné špaldové
mouky
2 lžičky kypřícího prášku do
pečiva bez fosfátů
1 lžíce třtinového cukru
špetka soli
2 – 3 lžíce rostlinného oleje
Ze všech surovin ušlehejte metličkou
tekuté těsto a nechte je 5 minut odpočívat. Mezitím si
rozehřejte vaflovač. Jakmile bude vaflovač připravený,
doporučuji jej vytřít peroutkou olejem, aby jste předešli
případnému přilepení vaflí. Poté lijte těsto a pečte.
Množství dejte podle velikostí vaflí. Já mám vaflovač od
Tefalu (spolu s toastovačem, jen se mění vnitřky) a dávám na
každou vafli 3 lžíce těsta, tudíž na jedno pečení po dvou
vaflích je to 6 lžic těsta a množství mi vystačí na 6 vaflí.
Peču 5 – 7 minut. Nespěchejte, pokud budete nedočkavý, tak se
vám vafle akorát potrhá. Upečená vafle se netrhá, je krásně
křupavá a jde krásně z vaflovače vyjmout.
Servírujte s tím, co máte rádi,
například jako my se skořicí a javorovým sirupem. Nebo s hořkou
čokoládou ;-). Fantazii se meze nekladou :-). Dobrou chuť :-).
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den