Výborné veganské vafle

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez pšenice

Dalším vánočním dárkem od švagra (kromě razítkovače na sušenky) byl i výborný vaflovač, který přes svátky skoro nestačil ani vychladnout, tak moc jsme jej testovali :-). Naprosto jsme si zamilovali tento výborný a jednoduchý recept na vafle. Věřím, že všechny suroviny budete mít běžně doma, tak si je zajisté můžete ihned připravit :-). Výborné jsou jen tak posypané skořicí a pokapané javorovým sirupem.

Suroviny na 6 vaflí (3 x 2 vafle):

1 hrnek rostlinného mléka
1 hrnek hladké celozrnné špaldové mouky
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžíce třtinového cukru
špetka soli
2 – 3 lžíce rostlinného oleje

Ze všech surovin ušlehejte metličkou tekuté těsto a nechte je 5 minut odpočívat. Mezitím si rozehřejte vaflovač. Jakmile bude vaflovač připravený, doporučuji jej vytřít peroutkou olejem, aby jste předešli případnému přilepení vaflí. Poté lijte těsto a pečte. Množství dejte podle velikostí vaflí. Já mám vaflovač od Tefalu (spolu s toastovačem, jen se mění vnitřky) a dávám na každou vafli 3 lžíce těsta, tudíž na jedno pečení po dvou vaflích je to 6 lžic těsta a množství mi vystačí na 6 vaflí. Peču 5 – 7 minut. Nespěchejte, pokud budete nedočkavý, tak se vám vafle akorát potrhá. Upečená vafle se netrhá, je krásně křupavá a jde krásně z vaflovače vyjmout.
Servírujte s tím, co máte rádi, například jako my se skořicí a javorovým sirupem. Nebo s hořkou čokoládou ;-). Fantazii se meze nekladou :-). Dobrou chuť :-).














Komentáře

Oblíbené příspěvky