Nutrifree - recenze

Jak jste si mohli všimnout, tak poslední dobou upřednostňuji bezlepkovou stravu a tak mě potěšilo, když jsem objevila firmu Nutrifree, která se specializuje na dovoz italských bezlepkových potravin.
A když se řekne Itálie, tak se vám zajisté vybaví těstoviny, pizza, minestrone či sladké koláče.Vše uvedené najdete i mezi výrobky Nutrifree a to většinou ve veganské verzi (těstoviny, polévky, mouky a směsi na pečení jsou všechny veganské, sušenky a krekry jen některé).
Na výrobky Nutrifree mě upozornila kamarádka a zjistila jsem, že se jejich výrobky dají zakoupit v My food marketu (sušenky, tyčinky, cereálie) a v Makru (nějaké mouky, těstoviny, pečivo).

Zatím jsem vyzkoušela Bio středomořskou polévku, která mi velice chutnala. A z jednoho balení jsme měli 4 porce syté, husté a lahodné polévky. Složení je prosté, jen celozrnná rýže, předvařená fazole a hrách. Při přípravě polévky jsem přidala olivový olej a zeleninový vývar. Nejspíše ráda brzy vyzkouším i jiné příchutě. Polévka chutnala i Stellince :-).
I když mám své favority, co se týče bezlepkových těstovin, vyzkoušela jsem Multicereální Caserecce,
které jsou vyrobeny z kombinace kukuřičné, pohankové, rýžové, jáhelné a čirokové mouky a musím říct, že patří k dalším favoritům. Dala bych je na stejnou příčku jako moje nejoblíbenější rýžové těstoviny Lucka, které mi chuťově nejvíce připomínají klasické pšeničné těstoviny, tyto jsou zas vítanou alternativou k celozrnným těstovinám.
Třetím produktem, který jsem ochutnala je Směs na přípravu koláčů, která je na můj vkus více škrobová a ta škrobovitost je cítit i po upečení. Jelikož nemám moc zkušeností s hotovými bezlepkovými směsmi, tak nemohu moc soudit. Výsledný koláč byl moc dobrý, s těstem se pracovalo skvěle, nedrolilo se, ale vadila mi ta škrobovitost. Asi raději zůstanu u své klasiky, kdy si směsi míchám z čistých bezlepkových mouk. Moje aktuálně nejoblíbenější kombinace je 1:1:1 pohanka, čirok a kukuřice. Zkoušeli jste tuto směs?


Komentáře

Oblíbené příspěvky