Snídaně s láskou - recenze

Pokud občas řešíte otázku, co snídat, mám pro vás skvělý tip. Novinka z nakladatelství Slovart od Davida Beze "Snídaně s láskou" nabízí okolo 150 návrhů na zdravé sladké i slané snídaně.

Kuchařka je v pevné vazbě, což je v poslední době spíše výjimka a většina knih, která mi prošla
rukama byla v měkké vazbě. Pevná vazba přeci jen vzbuzuje pocit většího luxusu :-). Proto mě potěšilo, že krásný, jednoduchý a čistý autorův styl je podtržen pevnou vazbou s přebalem.

Snídaně je základ dne a často dobrá snídaně může zachránit mnohdy nelichotivé ráno, kdy se nám nechce z postele a do práce/školy. Když vyměníte kávu a koblih za zdravější alternativy, uvidíte, že vaše rána budou plnější energie, budete se cítit lépe a váš žaludek vám rovněž poděkuje.

Autor věnoval dlouhou dobu studiu mnoha knih, publikací a výživových doporučení, protože jej zajímalo, co si vůbec pod pojmem zdravá snídaně představit. Nakonec došel k závěru, že správná snídaně by se měla skládat z ovoce či zeleniny (více jak 1/2), obilovin, bílkovin, nějaké extra posypky a z dresinku, který dodá snídani tekutou složku.

Na knize se mi líbí, že ji autor připravil opravdu pro všechny a tak si na své přijdou vegetariáni, masožrouti, vegani i vitariáni.Autor u každého recetpu uvádí i jiné verze, například u vegetariánské snídaně doporučuje veganům nahradit jogurt sojovou či kokosovou verzí, nebo vitariánům doporučuje nahradit vařenou kaši naklíčenou a rázem dostanou RAW verzi pokrmu.
Osobně jsem zatím konkrétní recepty nezkoušela, protože aktuálně snídám podle toho, co na zahradě dozrává, ale naučila jsem se podle této knihy snídat větší množství ovoce a ubrala jsem na obilovinách. Už si nedělám kaši ze 100 g ovesných vloček, ale třeba jen z 40 g. :-)

Knihu bych doporučila všem, kteří mají se snídaněmi problém a rádi by se naučili zdravě a výživně snídat. Najdete zde opravdu přemíru inspirace.

Komentáře

Oblíbené příspěvky